Следвайте ни

Бивши кметове венчаха учителка от Марково СНИМКИ

viber icon

За чудо и приказ се превърна сватбата на любимата учителка на 4 клас в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Димитрина Шишкова и съпруга й Георги Чинин. Двамата младоженци решиха да сключат брак в двора на училището в Марково, където се запознали по време на ремонтни работи. Техни шафери бяха малчугани от класа й. Събитието в неделя се превърна в истинско зрелище в Марково. Да гледат изнесената церемония, дойдоха повече от 300 души от селото. 93-годишната баба Севда закичи младоженците с по 20 лева, заделени от пенсията й.

Сватбата на учителката е първата от 20 г., която се провежда в селото с типичния булчин ритуал. Досега подписи са полагали в кметството и други двойки, но това е ставало в много тесен кръг. 

Кумове на младото семейство Чинини бяха бившият кмет на Марково и настоящ съветник в община "Родопи" Пламен Кабаков и чаровната му съпруга Люси, която е колежка на Димитрина. Изненада бе виртуозният гайдар Веселин Кузмов, който изведе кумовете под звуците на гайда. Кузмов бе един мандат кмет на селото, а на следващия загуби от Пламен Кабаков. 

По време на подписването в двора на училището младоженецът пръв настъпи булката, тя пък отчупи по-голямото парче от питата. 

Веселбата продължи до зори в ресторант в Пловдив.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?