Следвайте ни

Белащица иска окончателно затваряне на кариерите

viber icon

Правителството окончателно да спре работата на кариерите. Това поискаха жителите на Белащица. Те се страхуват, че дейността на "Холсим кариерни материали" АД и "Пътища" АД  може да бъде възстановена отново. Преди дни "Марица" подробно описа как двете дружества обжалват в съда.

Дейността на двете кариери бе прекратена със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова по разпореждане на премиера Бойко Борисов заради недоволството и протеста на пет села.

Днес областният управител на Пловдив Дани Каназирева и жители на Белащица се обединиха около мнението, че трябва да се търси дългосрочно решение за спиране дейността на двете кариери.

Има запрашеност на въздуха в района на Белащица. Добивната дейност се отразява на чистотата на въздуха в околните на Пловдив села, както и на двата квартала "Тракия" и "Южен", подчерта областният управител.

Няма естествен водоизточник в района, който да оросява въздуха. Установени са в района наличие на карстови извори, които при взривни работи може да изчезнат, стана ясно още. Също така в района на село Гълъбово има 4 свлачища.

Според областният управител нередности са констатирани още при стартирането на кариерите. Не е била извършена задължителната по закон ОВОС. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Rosalina DE LUCIA

Rosalina DE LUCIA

30.06.2020 | 16:22

Здравейте г-жо и г-н, На този коментар обявявам новите си съобщения. Свидетелствам за получения заем и искам да благодаря на г-жа Виолайн. Имате важен проект за изпълнение, но за съжаление нямате достатъчно пари, за да започнете. Вашият бизнес е фалирал и търсите средства, за да започнете, това съобщение е за вас. Моля, свържете се с тази дама с кредитора на IBSI-BANQUE. Ето неговия имейл адрес: [email protected] Благодаря ти !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?