4020

Бедствие в Родопската яка! Много села без ток, заради скъсани електропроводи

Часове наред жителите на населени места в Родопската яка стоят без ток. Заради снеговалежите и натрупалия сняг има скъсани електропроводи. 


Така хората стоят на тъмно и студено или отиват у съседи, които се топлят с печки на твърдо гориво. "Молих се на съседи да стоплят мляко за бебето. Стоим на студено", написа майка от Асеновградско в социалните мрежи. 


Стотици са опитите на хората да се свържат с ЕВН, за да съобщят за аварии, но почти никой не е успял да се свърже. 


"Марица" се свърза с пресцентъра на дружеството в лицето на Крум Косев, който побърза да успокои, че дори хората в засегнатите от авариите населени места да не са успели да се свържат, то екипи има навсякъде. "Ситуацията е динамична, работи се непрекъснато и навсякъде. Оправяме аварии, но се случва междувременно да възникне нова. Има скъсани електропроводи от натрупал се сняг. Правим всичко възможно за бързото отстраняване на проблемите", увери Косев. 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
хахо

хахо

26.11.2023 | 12:57

Икономията е майка на Сиромашията! Когато прибира парите добре! Ами сега?

Отговори
4 1
хахо

хахо

26.11.2023 | 13:01

Не може един Пастир да управлява Държава! Онова на което е способен е да управлява стадо животни! - Овце или Кози.

Отговори
2 1
МУН

МУН

26.11.2023 | 12:49

Електропроводите се изчисляват да издържат на обледеняване и силен вятър, който може да се случи веднъж на 100 години. Това за големите ЕП. Малките са изчислени за по-малки срокове. Но не може всяка година да е извънредна и електропроводите да се късат като гнили конци. Значи са ги проектирали и построили "икономично", като магистралките на Боко Тиквата, където асфалтът е ишкономисан на 50%. Това обяснява всичко. И не снегът е виновен за непочистените и неподготвени пътища, а дървеняците, които ни "управляват", а ние ги търпич!

Отговори
14 1
Пловдив

Пловдив

26.11.2023 | 13:21

А някой да Ви кара да гласувате за ОПГ ГЕРБ

Отговори
6 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?