Следвайте ни

Баби и внуци от Каравелово показват писани яйца в онлайн конкурс

viber icon

Баби и внуци в Каравелово заедно изписват яйца за Великден, десетки от тях ще представят своите произведения  в онлайн конкурс, който стартира в четвъртък следобед, 16 април. Тогава е денят, в който традиционно се боядисват яйца. Надпреварата в мрежата ще продължи до понеделник, 20 април, когато ще бъдат излъчени победителите. В този конкурс ролята на децата и младежите е много важна, освен че ще украсяват яйцата, те ще ги снимат и представят за участие в конкурса.

Организатор на първата онлайн проява в карловското село са кметът Славка Червенкова и  сдружение „Любен Каравелов“ Ганка Ангелова. Проявата е наполовина виртуална заради извънредното положение заради коронавируса, а очакванията на организаторите, че в нея ще участват и каравеловци, които  са на гурбет в чужбина.

Три големи награди ще бъдат връчени на победителите.  Първата награда е знамето на селото. Втората награда – картина, рисувана върху дърво е нарисувал дърворезбарят и художник Димитър Паунов. Третата награда ще е голяма великденска торта.

Кметството, църковното настоятелство и сдружение „Любен Каравелов“ ще посетят самотни възрастни хора в селото и ще им поднесат козунаци, писани яйца и шоколадови изделия.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?