Следвайте ни

Баба Милка доживя 100 години без грам свинско месце СНИМКИ

viber icon

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов поздрави 100-годишната Милка Байрева от село Цалапица по повод нейния вековен юбилей. Баба Милка посрещна рождения си ден в ритуалната зала на кметството в празнична обстановка, много гости, цветя и топли пожелания.

Рожденият ден на Милка Любенова Байрева уважиха както нейни роднини, близки и приятели, така и кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов, общинският съветник от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Йордан Божков и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

Всички бяха дошли да я поздравят и да изкажат своето уважение и възхищение към достойния й живот. 

„Сигурен съм, че сте щастлива с децата, внуците и правнуците, с приятели и съседи, с тяхната любов, уважение и подкрепа. Дай боже всекиму такова щастие“ се обърна кметът към баба Милка. От името на община „Родопи” Павел Михайлов прочете поздравителен адрес. В него се казва: „ В деня на забележителната Ви годишнина приемете моите поздравления - от все сърце и със синовно преклонение! Позволете ми да засвидетелствам своето уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с отговорност и всеотдайност към обществото и семейството!

Той подари красив букет на възрастната жена, хранителни стоки от първа необходимост  от името на общината, както и плодове с пожелание за здраве и дълго да радва с добротата си своите близки.

„Малко са тези, които имат щастието да преминат през изпитанията и радостите на цял век и да продължат живота си в ново столетие. Изразявам своето преклонение пред   мъдростта и житейския опит”, отправи поздрав и заместник-кметът Владимир Маринов.

Стогодишният юбилей е събитие за село Цалапица, тъй като хората, които доживяват до тази възраст са вече рядкост. За тържеството на столетничката имаше торта и музикален поздрав от името на кметството в селото.

"Баба Милка е пример за всички нас със своето дълголетие, трудолюбие и упоритост. Тя е изключително всеотдаен и щедър човек", сподели впечатления и кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

Възрастната жена благодари за вниманието. Доброто отношение към хората е нейната рецепта за дълголетие. Храни се по-малко, но често, обича месо, но никога не е вкусвала свинско. Не се лишава от сладко, но не прекалява. През живота се е занимавала със селскостопанска работа. Радва се на 5 внука, 8 правнука и 5 праправнука. Скромна и отдадена на труд през целия си живот, възрастната жена днес е под грижите на своите близки и прекарва спокойно старините си. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?