Следвайте ни

Ангел Стоев натиска енергийния министър за спиране на кариерите в Белащица

viber icon

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев днес изпрати писмо до министъра на енергетиката Андрей Живков с копия до министъра на околната среда и водите и министъра на регионалното развитие и благоустройството по повод възможността за защита на обществените интереси на населението във връзка с дейността на съществуващите кариери в землището на  Белащица.

На базата на подробна обосновка областният управител настоява за предприемане на действия за спиране дейността на „Европейски пътища“ АД, възобновена след решение на Върховния административен съд от 10.06.2021 г., за недопускане удължаване срока на концесионния договор с „Европейски пътища“ АД и за отказ за издаване на разрешение за нова концесия на „Холсим кариерни материали Пловдив“ АД.

Областният управител се солидаризира с позицията и предприетите действия от Павел Михайлов, кмет на Община „Родопи“, в тази посока.

Категоричната позиция на Ангел Стоев е, че зоната на село Белащица и цялата Родопска яка трябва да е зона за отдих и екотуризъм, а не за добив на строителни материали.

От „Европейски пътища” отказаха коментар по темата. 

От „Холсим кариерни материали Пловдив“ АД  се придържат към досегашната си позиция по въпроса: „Спазваме строго всички действащи закони и стандарти за почтен бизнес и не преследваме други интереси.  Разчитаме единствено на компетентността на институциите. Няма как да си изпълним задълженията към държавата и обществото, ако се възпрепятства нормалното функциониране на нашия бизнес и се подкопава доверието в нас”. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?