Следвайте ни

700 души блокират бул. "6-и септември" заради пътя до Ситово и Лилково

viber icon

Близо 700 души се очаква да се включат в протеста заради бавещия се ремонт на пътя до селата Лилково и Ситово. Той ще се проведе на 5 юли от 16,30 часа, като сборният пункт ще е пред сградата на Областна управа. От там протестиращите ще поемат към сградата на Областно пътно управление на ул. "Христо Г. Данов", като за кратко възнамеряват да блокират кръстовището до  поликлиниката на ресторант "Стадиона" , обясни Димитър Балев, председател на Сдружение "Заедно за Лилково". За да не пречат на трафика и на пловдивчани в час пик , блокадата на кръстовището ще е само за 10 минути, каза за "Марица" Димитър Балев. 

Протестът е провокиран от бавещия се ремонт на пътя. Той първо започна, а след това спря, като мотивът бе, че фирмата -изпълнител "Европейски пътища" трябва да съгласува проекта с Горското.

"От различните институции получаваме различно обяснение. Последната ни информация е, че проектът е готов, входиран, но АПИ все още не са се произнесли", каза Балев.

Близо 700 души се очаква да бъдат на протеста, толкова се записаха за участие преди време в отменения протест. Лилковци ще бъдат подкрепени и от Сдружение "За Ситово", както и от жители на Коматево.      

"Няма да допуснем политически лица на протеста. Не ни интересува кой управлява в момента. Ние имаме едно искане и то е спешно да започне обещаната реконструкция на отсечката от 8 км от пътя до двете села, коментира пред "Марица" Димитър Балев.

Местните са в недоумение защо ремонтът се бави, след като бе заявено, че за него е осигурено финансиране. 

Пътят до Лилково и Ситово е в тежко състояние, трасето пропадна на няколко места тази зима. Ако не се вземат спешни мерки, двете села могат да останат отцепени от света. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Интересно

Интересно

22.06.2021 | 15:33

Сега ще ви замажат очите. Пак ще повярвате. Ще дойде зимата и отново няма да има път. Кой открадна парите от предишните ремонти? Чий подпис стои на документите? Защо няма отговори на на този въпрос?

Отговори
5 1
Лесно е! Провери!

Лесно е! Провери!

22.06.2021 | 16:52

Гергов

Отговори
2 0
Да бе

Да бе

22.06.2021 | 15:30

Така е като повярвахте на кака Здравка. Замаза ви очите,надупихте се на политическите обещания,че и ги похвалихте тогавашните управляващи. Път скоро няма да има.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?