2374

Търсят фургон за семейството от Раковски, останало без покрив след пожар

Семейството от Раковски, което остана без покрив след пожар в дома си, може да бъде настанено във фургон. Под ръководството на зам.-кета Венцислав чавдаров е подадено искане за предоставянето на металната-къща, в която Славка и синът й ще живеят до възстановяването на изгорелия им дом. В момента двамата обитават пристройка до изгорялата постройка. Хора от града поели ангажимент да подобрят условията там, като вече се работи за захранване на помещението с ток. На семейството вече са осигурени храни и дрехи, предстои да бъде подадена молба за предоставянето на еднократна помощ на семейството. 

Майката и синът, които са пенсионери , останаха под открито небе след пожар в дома им на 2 януари. Огънят унищожи покрива и част от постройката на семейството.

В града вече стартира доброволческа инициатива на Каритас Раковски "Да разчистим!" Първият етап е насочен към разчистване на изгорелите отломки от двора, изкъртване на дограма, бутане на мазилка и боя от засегнатите помещения в къщата. Също така премахване на счупените стъкла и опожарената дограма в предверието на къщата, почистване на саждите по стените. 


В момента тече записване на желаещи да подпомогнат на пострадалото семейство със своя труд и отделено време. Идеята е в няколко дни това да се случи, стига времето да го позволява. Докато тече първата инициатива, ще бъде подготвен план и за втората - свързана с ремонт и възстановяване на къщата.
Междувременно служители на ОП "Раковски" са направили вече разчистване на двора, в който имало много изгорели дърва. Сега достъпът до къщата е по-лесен, разказаха запознати. 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?