49
Следвайте ни

Така се прави! Ученички от Раковски върнаха пълен портфейл с пари

viber icon

Две ученички от ОУ "Христо Ботев" в град Раковски намериха и върнаха пълен портфейл с пари и документи. Четвъртокласничката Йоана Селим и Божидара Нонова от 6в клас се прибирали от междучасие, когато на една от пейките в двора на училището забелязали портфейл, в него имало около 200 лв. и документи.  Момичетата го взели и веднага го предали на охраната. Оказало се, че портфейлът е забравен на пейката от родител.

"Момичетата са действали много бързо, можело е портфейлът да изчезне, тъй като училището ни се намира на оживена улица", коментираха запознати със случая.

Йоана и Божидара бяха наградени пред класовете от ръководството на училището за проявената честност и истинско гражданско поведение.

"Адмирации за добрата постъпка! Пожелаваме си добрият пример, който те дадоха, да продължи и от останалите наши възпитаници", написаха в социалната мрежа от училището.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?