46

Свежен и Кръстевич минаха на воден режим

Две села вече са на воден режим поради намален дебит във водоизточниците. Със своя заповед кметът на община Брезово въведе график на водоподаване - животворната течност ще тече от чешмите сутрин от 10  до 18 ч. Спирането на водата ще е вечер от 18 до 10 часа на следващата сутрин. 

При задълбочаване на сушата е възможно да се премине на друг режим, при което населението ще бъде уведомено, стана ясно още.

Междувременно кметът на хисарското село Кръстевич също със своя заповед от 20 юли е обявил режим на водата поради намален дебит във водоизточника. От разписаните часове става ясно, че жителите ще имат вода сутрин три часа - от 6 до 9 ч., а вечер - от 17 до 22 ч. Там също се опасяват, че при задълбочаване на сушата може да се премине на друг режим.

Село Кръстевич няколко пъти излиза на протест миналото лято заради налагането на подобен режим на водата. В селото има около 250 домакинства, като повечето хора са възрастни или самотни. През лятото обаче в селото идват и много хора от Пловдив и София. Захранването с питейна вода на село Кръстевич е от далечно водохващане, което през по-голямата част от годината е достатъчно за покриване на нуждите, но в летния сезон намалява значително, а  успоредно с това се увеличава консумацията и затова се получава този дефицит и недостиг на питейна вода в селото. Това довежда до въвеждането на режими всяко лято, обясниха запознати.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?