Следвайте ни

След масовите арести: Белозем се готви за отпор на крадците

viber icon

Жителите на село Белозем се готвят за отпор на крадците след бруталното нападение и обир на 89-годишна местна жена. Някои от тях ще монтират камери на къщите си. Всички обаче признават, че вчерашната акция срещу битовата престъпност е внесла респект сред нападателите.

59 души са задържани при акцията, която се проведе на територията на село Белозем и съседните населени места, съобщи кметът на Община Раковски Павел Гуджеров пред Нова тв.

„Над 420 лица са проверени, над 200 автомобила, задържани са 59 лица. Има пет бързи производства. На шофьорите с нарушения са съставени актове и фишове. Смятам, че тази акция беше навременна и полезна”, коментира той.

Спецоперацията е извършена след брутално нападение на 89-годишна жена. Маскирани мъже нахлули в дома й в центъра на селото, пребили я и я обрали.

По данни на жители на Белозем обирът е извършен през нощта. Нападателите са откраднали бойлер,  микровълнова печка и пари. В момента състоянието на пострадалата е добро. „Тя живее сама. Има двама сина. Единият живее в селото, но в отделна къща, а другият – в Пловдив”, обясни нейна съседка.

Местните хора казват, че до момента в селото е нямало подобни кражби. Някои от тях обаче обмислят да сложат камери за видеонаблюдение в къщите си. А вчерашната акция е внесла респект.

 „Трябва по-често да се провеждат такива акции, защото така хората са по-спокойни. Взети са необходимите мерки за ограничаване на такива деяния”, заяви кметът на Белозем

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

paul

04.03.2020 | 22:19

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич, оставям в Петрич в България, искам да използвам тази страхотна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected] или [email protected])

Отговори
0 0

Христова

13.02.2020 | 14:01

И като си тръгнат Гешев и шефа на полицията от Белозем какво ще стане.Остават един или двама местни полицаи , които се страхуват да се разправят с циганите.И всичко си тръгва по старому.И защо пропускат ихтиманските цигани в Шишманци.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?