49

Раковски се радва на своя първи театрален фестивал

Град Раковски става домакин на Първия театрален фестивал "Магията на живата сцена" на 21 и 22 октомври 2023 година. 

Културното събитие ще се проведе в НЧ "Св.Св. Кирил и Методий - гр.Раковски - 1908" и ще събере театрални и любителски колективи от цялата страна, които ще участват в конкурсната надпревара, а спектаклите и актьорската игра, ще се оценяват от авторитетно жури.

Фестивалът "Магията на живата сцена", се разработва по идея на Театралната група към НЧ "Св.Св. Кирил и Методий - гр. Раковски - 1908", която с помощта на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - гр. Раковски - 1908", Община Раковски, Стопанска Академия "Д. А. Ценов" - Свищов и Катедра "Стратегическо планиране", кандидатства за вече одобрения за финансиране проект за любителски театрален фестивал.

С огромно желание, всеотдайност и много работа, театралите от трупата към местното читалище, в качеството си на организационен екип, се надяват да допринесат за обогатяването на културната дейност на гр. Раковски, да създадат много нови приятелства и да запалят искрата към драматичното изкуство у повече младежи. 

 

театър,раковски

 

Официалната церемония по откриване на фестивала, ще се състои на 21 октомври 2023г. от 10:00 часа, в Зрителната зала на НЧ "Св.Св. Кирил и Методий - гр.Раковски - 1908", а закриването на културното събитие и награждаването на най-добрите творчески постижения, ще бъде на 22 октомври от 18:45ч.

За повече информация може да посетите официалната "Фейсбук" страница на събитието - "Театрален фестивал "Магията на живата сцена" - Раковски".

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?