Следвайте ни

Птичият грип в Раковски ударил ферма на наркотрафиканти

viber icon

Стари познайници на полицията се оказаха собствениците на фермата за гушене на патици в Раковски, която от два дни е под карантина заради птичи грип. Това са баща и син Иван и Чавдар Гендови, които преди 4 години бяха задържани и съдени за отглеждане и трафик на марихуана заедно с братята от Асеновград Тончо и Илия Христеви.

Както "Марица" писа, в Раковски бе открито  първото за 2020 г. огнище на инфлуенца по птиците в страната. Обектът се води на фирма "Галатея 2016" ЕООД, с капитал от 2 лв. Предметът му на дейност е мащабен - от търговия с всякакви стоки до строителство, реставрация и обзавеждане на сгради, селско стопанство, компютърна текстообработка и др.

Едноличен собственик на дружеството, регистрирано през 2016 г. е Деяна Гендова, съпруга на Чавдар Гендов. 

В Раковски се говори, че малко преди Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ да обяви, че в птицефермата е изолиран щам на птичи грип,  част от ​животните вече били умрели, но не от заболяване, а от недобро гледане и глад. Собствениците вече имали и два акта от БАБХ за нарушение на Наредба 44, според която птиците трябва да се отглеждат изцяло в закрито помещение, а те се пускали на разходка в двора. 

От БАБХ се готвят до ден- два да предприемат хуманно умъртвяване на пернатите -  патици-мюлари, които са близо 6000. Единственият коментар на Чавдар Гендов бе: Вдигнах много високо кръвно и съм пред инфаркт. Обадете се утре. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

polkmjn

polkmjn

04.03.2020 | 22:20

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич, оставям в Петрич в България, искам да използвам тази страхотна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected] или [email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?