Следвайте ни

Провериха две къщи за гости в Хисаря и Батак, изрядни са

viber icon

Комисия от експерти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“, извърши вчера проверка на две къщи за гости в Хисаря и Батак. Това са „Виктория хаус“ в Хисаря и "Вила Евгениева" на брега на язовир Батак. Обектите са част от общо 288-те къщи за гости, които се проверяват по заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева. Те са финансирани по мерките 311 и 312 от Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./, и все още са  в период на мониторинг.

Одобрените разходи на ЕТ „Виктория Хаус – Виктория Говедарска“, са в размер на 677 887,13 лв., а одобрената и изплатена субсидия – 391 160 лв. Одобрената инвестиция на ЕТ „Александрина Евгениева“ е за 332 076,15 лв., а субсидията 232 453,31 лв. Проследена бе цялата дейност на двете къщи за гости - дали инвестициите са налични, дали функционират по предназначение, както и периода, в който работят.

Проверката на техническия инспекторат за всички обекти е комплексна. Резултатите трябва да се обобщят и ще се предоставят на министъра на земеделието  в началото на месец юли, коментира Йосиф Ячев, директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ Пловдив. Той уточни, че от старта на проверките, до момента не са констатирани нередности в къщите за гости в областите  Пловдив и Пазарджик. Общо 26 къщи са къщите за гости в двата региона, в които  ще се „рови“.

Собственикът на „Виктория хаус“,  Виктория Говедарска, се оказа дъщеря на скандалния бизнесмен Иван Говедарски от Раковски. През 2010 г. той  бе арестуван при т.нар. акция "Леярите" на НАП и пловдивската полиция. Заедно с него бяха задържани  съгражданинът му Йосиф Зайков и Радослав Балджийски от Пловдив. Те бяха хванати да  претопяват злато и платина в маскирана като краварник незаконна леярна в Раковски.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

19.06.2019 | 19:31

Ама тия къщи са от нормалните, да проверят тия дето нямат резервации в agoda, booking или никой не ги знае в tripadvisor, толкова е просто. Сега ще покажат няколко отличника и ще ни замажат очите за измамите. Тия номера ги знаем :(

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?