Президентът заплаши Борисов със следващия главен прокурор СНИМКИ/ВИДЕО

"Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост". Това заяви президентът Румен Радев в Раковски. Той беше посрещнат от десетки жители на града и влезе в храма "Пресвето сърце Исусово", където се помоли заедно с католиците и поднесе цветя пред статуята на Дева Мария. 

По думите на Радев Съединението е неповторим акт и един от най-величествените в нашата история.  "Успяваме сами, без външна подкрепа или принуда, с държавническа зрялост и политическа мъдрост по един почти безкръвен начин да постигнем своята голяма национална цел“, каза президентът.

"Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Така президентът Румен Радев коментира обвиненията, които лидерът на ГЕРБ отправя към държавния глава през последните дни. Критиките са, че държавният глава потапя нацията в омраза и хаос.  

Според Радев обстановката в парламента става все по-изнервена и това срива всякакви усилия за постигане на рационално решение. 

"Очаквам парламентът да свърши своето - да актуализира бюджета и тогава ще мисля за служебното правителство", отсече Радев и добави, че министрите на икономиката и финансите, спрягани за нов политически проект, трябва да следват по-широка философия, отворена към цялото общество.

Президентът коментира и бъдещата партия на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Нито една партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-накрая да осъзнаят това, макар и от третия опит, и да потърсят най-сетне диалога“, каза още Радев.

И подчерта, че "служебното правителство е доказало, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България". "Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, искам да заяви следното - не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам“, допълни той.

Така Радев отговори на упреците на близки до лидера на БСП Корнелия Нинова, че предава социалистите като подкрепя бъдещия проект на Кирил Петков и Асен Василев. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
41 коментара
Чичо

Чичо

13.09.2021 | 12:35

Защо трябва да се чака друг главен прокурор да изяснява нещата ?Нима този е по малко важен ли ?Ако не желае да си върши работата да си ходи !Незаменими хора в България няма !Г-н Гешев ,вие какво мислите по въпроса ?

Отговори
1 0
Тодор Живков

Тодор Живков

07.09.2021 | 12:17

Да кажеш истината на един човек не е престъпление !Истина е че моят охранител е потънал до гуша в тинята !Истината понякога боли ,боли толкоз че чак не се търпи !Желаехте демокрация имате я ,желаехте банани имате колкото си искате ,желаехте свобода на словото имате го но когато човек изрази това що мисли сърдите се и т.н. !А ....сега аз да Ви попитам и разпитам : чакахте цели пет години за нова кола ,факт !А сега за тридесет години демокрация колко нови коли си купихте ?Хляба струваше ли 0.26 лв. ,струваше ,сега колко е ?Ориза струваше ли 0.60 лв.струваше ,сега колко е ?Олиото струваше 0. 90 лв. сега колко е ?Един вестник "Труд " беше 00.0 3лв. сега колко е ?Билета за градския транспорт беше 6 стотинки сега колко е ?Вземахте заплати от 280 - 420 лв. и ви стигаха сега заплатите стигат ли ви ? Хайде с здраве и много надежда тя поне умира последна !Ха.....ха ....ха. .....ха и т. н. НАРОДЕ ???? Ако можеш да мислиш що желая да ти напомня !

Отговори
1 0
Наглеца

Наглеца

06.09.2021 | 21:22

Използва и този национален празник за да злобее и да си прави предизборна агитация. Този тип е не само опасен той е вреден за нацията ни. И ако все още е на този пост трябва да целува ръка на Борисов, който имаше хиляда повода да му поиска импийчмънт за нагло газене на конституцията и предния парламент щеше да се задейства. Сега това л...... о наглее и позеленява от злоба, е да каже кой ще е следващия главен прокурор та поне и ние да узнаем.Ще ми се развява в Пловдив, ай..... бе.

Отговори
8 3
Време е Радев да поведе Българския Народ

Време е Радев да поведе Българския Народ

06.09.2021 | 20:18

Еееее Де След такива коментарий на чифутската пасмина от ГРОБ окопачите на България е редно Радев да поведе Българската армия и Българския Народ за да се освободим от чифутския гнет и да защитим Българския Национален суверинитет и България Друго решение няма при тази чифутска наглост и безпардоност

Отговори
5 10
Рак

Рак

06.09.2021 | 18:05

Румен Радев определено има психичен проблем. Позор е за България.

Отговори
11 11
Киро

Киро

06.09.2021 | 18:41

Верно има проблем - крие се от народа по селата и не смее да се появи пред хора.

Отговори
11 7
Хаиде

Хаиде

06.09.2021 | 17:17

Край на работното време.Младежите драскачи от ГЕПИ ,да ходят да си получат парите от Мутрата.

Отговори
11 15
комуняга

комуняга

06.09.2021 | 16:26

перзидент падараст

Отговори
14 13
Тиква

Тиква

06.09.2021 | 16:25

Цялото младежко Герб се е разписало.

Отговори
11 11
НАВРЪХ

НАВРЪХ

06.09.2021 | 16:19

ПРАЗНИКА НА СЪЕДИНЕНИЕТО, ЗЛОБАТА НА РАДЕВ ОТНОВО НАДДЕЛЯ!! Този човек има значим психиатричен проблем и е обсебен от Борисов! ПЪРВИЯТ КОЙТО ЩЕ СИ ГОВОРИ С ПРОКУРОР И ТО С НАСТОЯЩИЯ, СИ ТИ, ЗЕЛЕН ЧОРАП!! ТИ СИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И МАЙЦЕПРОДАВЕЦ!!!

Отговори
18 13
Обяснете му

Обяснете му

06.09.2021 | 16:17

Някой да обясни на фигуранта,че днес е празника на Съединението! От жена си Пиарката Деса Простакеса не спря да слуша глупости...

Отговори
20 11

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?