3906

Откриха Резиденция за стари хора в Момино село

Автор: Николай ЧАПАНСКИ

Трима католически свещеници от църквите в Раковски, начело с епископ Румен Станев, осветиха новооткрития дом за стари хора – „Резиденция Момино село“. Вече няма и спомен от някогашното основно училище „Отец Паисий“, което беше затворено преди 17 години, а децата преместени в съседното село Стряма. Изоставената и рушаща се сграда беше обявена на търг от община Раковски, въпреки че местните жители се противопоставиха с подписка против продажбата.

Младото семейство Мария и Иван Апостолови се завръщат след 20 годишен гурбет в Щатите и решават да вложат спестяванията си в нещо свое. Участват в обявения търг, наддават и го печелят преди четири години. Започват основен ремонт на сградата, изкарват си необходимите документи, разрешителни и реализират бизнесплана си при участието в търга.

По време на откриването кмета на Момино село Никола Стоянов им благодари за усилията и новият живот, който дават на някогашното училище, той припомни, че сградата е била изоставена, разграбена и дори опасна. Осигурени са и работни места на местни жители, около проекта.

По думите на собствениците в нея до сега са инвистирани близо един милион лева и все още има недовършени неща. Обзавеждането е с мебели от Турция, а капацитета 20 стаи с общо 40 леглови места за настаняване. Първите обитатели, жени и мъже вече са настанени от началото на май, като изискването е те да не са в тежко здравословно състояние и да не са лежащо болни. Таксата за месец престой е 1 500 лева, в която е включено абсолютно всичко, без лекарставата на пациентите.  Ще имат дори Арт и Музикална терапия в една от залите. Четири служители ще се грижат за тях.

Сред официалните гости бяха зам. кмета на община Раковски Венцислав Чавдаров и председателя на общинския съвет Рангел Матански, които обещаха пълна подкрепа на младите собственици и заявиха, че подобно бижу в общината не е имало до сега.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?