Следвайте ни

Обезщетяват собствениците на фермата с птичия грип в Раковски

viber icon

Собствениците на фермата за патици в Раковски, в която бе засечен птичи грип, ще бъдат обезщетени за умъртвените пернати до 30 дена, заяви земеделският министър Десислава Танева. Тя подчерта, че в други градове в България, освен в Раковски към момента няма птичи грип. По думите й в 10-километровата зона в много кратък срок ще бъдат взети проби от всички регистрирани животновъдни обекти като превенция за наличие на това заболяване. Освен това те ще бъдат проверени и за изпълнение на мерките за биосигурност.

"Всеки трябва да знае, че животни се отглеждат със съответните нива на биосигурност и който няма такива, не може да съществува като животновъден обект. Ако не ги отстраним в съответния срок, това носи риск не само за съответния животновъден обект, но и за цялото поголовие", обясни Танева.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

paul

paul

04.03.2020 | 22:20

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич, оставям в Петрич в България, искам да използвам тази страхотна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected] или [email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?