Следвайте ни

Музика за всички фенове на празниците на Димитровград

viber icon
ДИМИТРОВГРАД
Анжелина ЯНЕВА


Община Димитровград ще изненада жителите и гостите с редици интересни инициативи, подготвени по повод 70 – годишнината от създаването на града.

Първите събития от програмата започват на 26 август. Денят ще стартира със спортна проява „AES България Тенис Звезди”. Специално ще присъстват Тодор Енев и Матей Пампулов. Любителите на елитния спорт ще гледат фаворитите си на тенис кортовете от 9 ч.

Час по-късно ще бъде организиран турнир по спортен бридж в хотел „Славяни”. От 11 ч. ще се проведат водни игри в плувния комплекс „Раковски”. Там ще има и турнир по канадска борба. От 17 ч. любителите на екстремните спортове ще гледат каскади с мотоциклети и АТВ „Stunt live” бул. „Д.Благоев”. 
Рок феновете не са подминати и този път. Специално за тях ще има концерт от 20 ч. Рокаджиите ще се кефят на класната музика в спортния комплекс „Раковски”.

Следващият ден ще започне с турнир по тенис на корт. После е финалът по бридж.
От 10 до 13 ч. жителите ще могат да посетят ретро апартамент на бул.”Д.Благоев” № 9. На централната градска част ще има детски панаир.
От 18 ч. ще се състои турнир по футбол на малки врати на стадион „Раковски”. Час по-късно
ще се проведе концерт на клубовете от третата възраст „С много труд, с любов и песен съградихме!” в парк „Марица”. Лятна читалня на Градска библиотека ”Пеньо Пенев” е подготвена за 20 ч. „Един разговор за любов и още нещо” с участието на Катерина Евро и Георги Мамалев. Лятното кино ще предава „Оркестър без име”. Знаменитият български филм ще се излъчва на площада пред градската библиотека „Пеньо Пенев” и историческия музей.


28 август започва също със спорт. Стадион „Раковски” отново ще отвори врати за футболна надпревара. Концертът на читалищата лауреати на награди „Българска китка от Тракия” е планиран за 20.30 ч. Той ще се състои в парк „Марица”.

Музикален парад на военни оркестри, гвардейци и мажоретки ще има пл.”България” на следващия ден от 19.30ч.
На 30 – ти пък галерия "Паневи" ще гостува на КДК. Посетителите ще могат да бъдат част от арт събитието в изложбената зала на „Асен Крайшников”. Черешката на тортата е предвидена за 20.30ч. Концерт с Глория и Симона ще радва феновете на поп-фолка на пл.”България”.

В последния ден от август жителите ще видят дома-музей „Пеньо Пенев”. 
Отново от 20.30ч. пл.”България” ще бъде огласен, но този път от певческия талант на Николина Чакърдъкова. Неврокопски танцов ансамбъл ще излезе също на сцената. 

Изложба на Вежди Рашидов „Японски вишни” ще бъде поставена в галерията ”Петко Чурчулиев” от 18 ч. на първи септември. Мач „Футболни асове” ще се проведе час по-късно на стадион „Миньор”. Пиано бар на открито с Пейо Филипов ще повиши настроението на посетителите в централната градска част.

На следващия ден ще има лятна читалня на градската библиотека ”Пеньо Пенев”. Там ще бъде представен календара на Община Димитровград 2017 – 2018.
Апогеят на вечерта и на тържествената програма е от 20 ч. За тогава е планиран празничния концерт по повод честването на 70 години Димитровград. Специално на сцената на пл.”България” ще излезе кралят на естрадата у нас Васил Найденов. 
Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?