Следвайте ни

Математик с разтърсваща прогноза за убитите от COVID-19 у нас

viber icon

Смъртните случаи вървят с 21 дни назад. Тоест, това, което имаме като смъртност, е от седмицата около 20-и октомври. Това показва науката епидемиология. Тогава имахме около 1200 случая.

Това заяви в ефира на Нова телевизия относно размаха на К-19 у нас математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков.

"Сега имаме 3-4 пъти по-високи стойности. Това означава, че смъртността ще се увеличава. Тази седмица ще е по-висока смъртността с 50% от миналата седмица. Другата още 50% по-висока от тази, а по-другата 70% по-висока смъртност", апокалиптично предрече той. "Скоро ще минем стабилно по над 100 смъртни случая дневно и ще задържим тези стойности. После ще станат 150 случая и ще стигнем до 200 случая дневно. Зависи какви мерки ще се взимат. Не се знае и колко хора ще имат достъп до болнична помощ", каза той.  

Когато се вземат мерки, трябват поне 14-28 дни, за да се види ефект от някои ограничения, коментира математикът. Скоро ще се види ефект от промяната в обществото. Много хора вече имат познати с К-19 и ще се промени общественото поведение, смята експертът. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Гражданин

Гражданин

11.11.2020 | 12:26

Батко,ти си пълен о.лигофрен! Трябва да четеш и до се интересуваш,за да знаеш,че това,което той каза се потвърждава и от други . Дали ти харесва или не няма значение! Фактите сочат висока смъртност и много болни! Единствен вариант е затваряне,както направиха нормалните държави!

Отговори
3 1
Стефан

Стефан

11.11.2020 | 12:35

ББ вместо да затваря инкубатори на вируси, разкрива легла. Сто пъти му казаха лекарите, че изнемогват, че някои напускат, че няма достатъчно лекари. Нямало да затваря държавата, от какво толкова се страхува, никой не иска да се затварят предприятията. Те, ако са намалили работата, е заради по-малкото поръчки от чужбина. А колкото до учениците, те това училището за нищо го нямат, завършват средно образование неграмотни, сега се загрижили какво щели да научат онлайн.

Отговори
2 1
Батко

Батко

11.11.2020 | 10:52

Слушах го по Нова ТВ тази сутрин. Няма такъв смешник. Който му е дал диплома да се застреля! Поредният инфлуенсър срам за статистиката.

Отговори
4 6
Стефан

Стефан

11.11.2020 | 12:27

Не съм го слушала "смешника", но е много вероятно и така да стане. Вие се смеехте и на Мутафчийски, когато каза, че "яко ще измрат" хора, ако не се спазват мерки, е, започнаха да измират и по 100 човека на ден, това ако не е "яко"... Смешници.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?