Следвайте ни

Кръщават спирка в Раковски на Петър Лесов

Украсяват с ликовете на герои навесите за пътници

Спирките в Раковски и Шишманци ще придобият патриотично излъчване. По идея на общината и креативния екип на кмета Павел Гуджеров на всеки навес за пътници ще бъдат поставени гербовете на републиката и на града. Освен това всяка спирка ще бъде посветена на историческа личност или жител, прославил града и общината. В момента се изработват огромните пана, с които ще бъдат облепени спирките. Те са специални, непромокаеми и не се драскат. 

Около 3 март се очаква да бъде готова първата такава спирка. По проект единият от навесите в Шишманци ще бъде с лика на Васил Левски. Ще бъде изписана датата на раждане и датата на обесването на героя, както и важни факти около живота и революционната дейност на Дякона. Другата от спирките в селото ще е посветена на Христо Ботев.

В квартал "Секирово" в Раковски, където е роден Петър Лесов, спирката ще бъде с лика на олимпийския и двукратен европейски шампион и треньор по бокс. На паното Лесов ще бъде с боксови ръкавици и снимка от златните му години в спорта.

Спирка в града ще има и най-голямата ни лекоатлетка от близкото минало Гинка Загорчева. Тя израства в Раковски и е почетен гражданин на града. В квартал "Парчевич" една от спирките ще бъде посветена на делото на католическия епископ Петър Парчевич.

Гергана Василева

Ръководител екип „регион“

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?