Следвайте ни

Кметски рокади в Раковски и Брезово

viber icon

Преизбраният кмет на община Раковски Павел Гуджеров освободи от длъжност заместника си Божидар Стрехин, който отговаряше за стопанските дейности, устройство на територията, културата и спорта. Това възмути читалищните ръководства в общината и самодейните колективи, които твърдят, че през последните осем години са работили изключително добре със Стрехин, като са получавали подкрепа и разбиране във всяко отношение. Благодарение на него се възродили и много от културните прояви в общината, като националния конкурс за кавалджии на името на Никола Ганчев в Шишманци. Самият той е доказан музикален талант и ръководител на оркестър „Млади тракийци“ вече 25 години.

Кметът Павел Гуджеров отрече да има политическа чистка в общинската администраия, но заяви че ще има промяна в екипа на администрацията в следващите четири години. „Робът се бори за свобода, а свободния за съвършенство“- отговори лаконично кмета на Раковски. Из коридорите на общината се коментира, че уволнението било точно по политически причини и затова че Стрехин явно критикувал Гуджеров за натрупаните проблеми в културата и спорта.

Все още на мястото на освободения заместник Божидар Стрехин не е назначен нов. Останалите двама заместници са Татяна Бакова и Йовко Романов, които и до сега изпълняваха тази длъжност.

С двама заместници ще управлява община Брезово новоизбрания кмет Христо Енков, който всеки ден пътува от родното си село Свежен до общинския център. Новият зам. кмет на Брезово е Иван Тачев –доскорошен кмет на село Белозем, а другият е Петър Петров. 

Николай Чапански

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?