Следвайте ни

Кметове и доброволци заедно в акция за възрастните в Брезово

viber icon

Кметове и доброволци  ще обхождат от утре Брезово и селата на общината. Днес със своя заповед кметът на общината Христо Енков раздели териториално-административната единица условно на три зони.

Първата е град Брезово, във втората попадат селата, източно от общинския град – Свежен, Зелениково, Розовец, Чехларе, Чоба и Тюркмен. Третата зона обхваща селата на запад от Брезово – Дрангово, Златосел, Отец Кирилово, Борец, Стрелци и Върбен.

Христо Енков поема пряко отговорността за Брезово, заместниците му за другите две зони. Към кмета на съответното село ще се присъединяват по двама или трима доброволци, които ще бъдат в помощ  на полицейските екипи и общинската администрация. Кметствата ще предоставят списъци на самотните възрастни хора, които имат нужда от помощ – покупка и доставка на храна и лекарства, доброволците и полицейските екипи ще извършват обслужването, заяви кметът на общината Христо Енков.

Акцията, в която участват  кметовете на селата и доброволците стартира от днес, но и досега не сме оставили нуждаещите се от помощ сами, заяви Енков.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?