Следвайте ни

Кметове и доброволци заедно в акция за възрастните в Брезово

viber icon

Кметове и доброволци  ще обхождат от утре Брезово и селата на общината. Днес със своя заповед кметът на общината Христо Енков раздели териториално-административната единица условно на три зони.

Първата е град Брезово, във втората попадат селата, източно от общинския град – Свежен, Зелениково, Розовец, Чехларе, Чоба и Тюркмен. Третата зона обхваща селата на запад от Брезово – Дрангово, Златосел, Отец Кирилово, Борец, Стрелци и Върбен.

Христо Енков поема пряко отговорността за Брезово, заместниците му за другите две зони. Към кмета на съответното село ще се присъединяват по двама или трима доброволци, които ще бъдат в помощ  на полицейските екипи и общинската администрация. Кметствата ще предоставят списъци на самотните възрастни хора, които имат нужда от помощ – покупка и доставка на храна и лекарства, доброволците и полицейските екипи ще извършват обслужването, заяви кметът на общината Христо Енков.

Акцията, в която участват  кметовете на селата и доброволците стартира от днес, но и досега не сме оставили нуждаещите се от помощ сами, заяви Енков.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?