Следвайте ни

Кметът на Раковски стана водещ за празника на града

viber icon

Николай ЧАПАНСКИ

С концерт на ученици и местни самодейни състави беше отбелязана 54-тата годишнина от създаването на град Раковски. Деца от общинския младежки клуб „Родолюбец“ поставиха постановка, проследяваща заселването на трите селища и обединяването им в град през 1966 г.

Специални гости на концерта бяха личности, допринесли за авторитета на града като известният моден дизайнер Иван Донев и крупният фермер Йосиф Делгянски. Специална покана е била изпратена и на почетния гражданин на града боксьора Петър Лесов, който не успя да присъства на тържеството.

Концертът се провърна в реалити  шоу, когато в ролята си на водещ влезе кмета Павел Гуджеров, интервюира гостите и беше сравнен с шоуто на Николаос Цитиридис.

 Той не пропусна да каже, че често се съветва с успелия агробизнесмен Делгянски и че точно той му е дал „мъдрия“ съвет да вдигне данъците и такса смет в общината от тази година.

Докосващи бяха посланията на дизайнера Иван Донев, който от 13 години живее и работи в Италия. Той не пропусна да сподели, че при всяко завръщане в Раковски го открива променен и похвали Гуджеров с неговия екип.

Иван Донев, който е завършил народно пеене в пловдивското училище „Кирил и Методии“, през 2006 г. заминава за Италия, където завършва академията за висша мода в Рим. Сега е преподавател в няколко университета и изрази готовност да помага с каквото и както може на родния си град.

В блицинтервюто на градоначалника той посъветна раковчани си да се отърсят от зависта и егоизма, които били в повече.

Кметът на Раковски подари на събеседниците си специална картичка с валидирана пощенска марка с лика на Папа Франциск и неговата молитва. Гостите и участниците в концерта бяха почерпени с огромна торта със знака награда.

За първи път общинарите пропуснаха да поднесат цветя и венци пред паметника на патрона си Георги С. Раковски, който се намира пред централната поща между кварталите Генерал Николаево и Секирово.

Снимки:  Павел Гуджеров в ролята си на водещ, задава въпроси на дизайнера Иван Донев

 

-        Танцьорите от местния ансамбъл „Слав Бойкин“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?