49

„Каритас Витания“ зарадва над 60 деца в неравностойно положение с ученически материали

Над 60 деца в неравностойно положение получиха пакети с ученически принадлежности за първия учебен ден от благотворителна католическа организация „Каритас Витания“. Те бяха подбрани от Раковски, Пловдив, Калояново и Белозем като част от кампанията „С пълни раници“, която се реализира успешно за трета поредна година. 

Учениците от 1. до 9. клас получиха всичко необходимо за учебната година - като раници, моливи, химикали, острилки, пергели, тетрадки, несесери, материали за изобразително изкуство и т.н. Пакетите им бяха раздадени лично от доброволци на организацията от всеки град, както и от част на екипа. 

Инициативата се подкрепя от фирми и щедри хора от цяла България, които се включват като дарители, благодарение на платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която е важен партньор на благотворителната католическа организация.

„Тази година в кампанията се включиха много хора от различни градове, с различни професии. Както корпоративни дарители, така и милосърдни хора, направили самостоятелно дарение. Интересното беше, че дарения получихме от ОУ „Васил Левски“ – Разград, което организира благотворителна изложба с творби на свои възпитаници, а със събраните средства закупи материали за „С пълни раници“. Също така дарение получихме от младоженци, които подканиха гостите си да им носят ученически пособия вместо букети с цветя. Всичко това показва, че съзнанието на българите се променя, а начините да правиш добро са безкрайни“, коментират от фондацията. 

Кампанията за набиране на учебни пособия и раници за деца от уязвими групи или бедни семейства „С пълни раници“ е създадена през 2021 г., но бързо се превръща в ежегодна за „Каритас Витания“, а традицията ще бъде продължена и в бъдеще. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?