Следвайте ни

Иван Гешев и МВР шефът видяха как пълнят ареста с роми от Белозем ВИДЕО

Седем съдебни производства за кражба на дърва, контрабанда и фалшиви пари

viber icon

420 души бяха проверени, а срещу седем са образувани досъдебни производства. Това е резултатът от днешната спецоперация срещу битовата престъпност и дървената мафия в пловдивското село Белозем, която доведе на място главният прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Младен Маринов, стана ясно от съобщение на държавното обвинение.

Само преди два дни маскирани крадци ограбиха 89-годишната баба Атанаска от Белозем, която след нападението е със счупена тазобедрена става. Освен спестяванията, апашите задигнаха и бойлера на възрастната жена.

"Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата.

„Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде цялата държава в селото и министърът и прокуратурата си свършат работата, ще се оправят нещата. Въпросът е да има желание, а желание има“, заяви Иван Гешев.: 

Главният прокурор разговаря и с кмета на община Раковски Павел Гуджеров и на с. Белозем Виолета Петрова. Пред тях обвинител №1 изтъкна, че „за да се случат нещата на местно ниво, трябва да има добро взаимодействие с полицията, с прокуратурата и своевременно да се сигнализира за проблеми.

Ако държавата не може да се оправи с битовата престъпност, възниква въпросът с какво може да се оправи. Решени сме с г-н Маринов в края на годината нещата да изглеждат по различен начин. Това, което правим за битовата престъпност няма как да стане без взаимодействие с местната власт. Вие най-добре си познавате хората, ние с изпълнителната власт можем само да Ви съдействаме“, добави Иван Гешев.

В рамките на днешната операция в община Раковски, която освен ромската махала в Белозем е проведена и в съседните села Болярино и Чалъкови, са проверени общо 420 лица, установени са 59 криминално проявени, както и четирима, представляващи интерес за криминалистите.

Образувани са пет досъдебни производства за незаконно придобиване на дървесен материал, едно за установено разпространение на контрабандни акцизни стоки и едно за фалшиви пари. Проверени са също 185 моторни превозни средства и са наложени съответни санкции за констатирани нарушения.

Акцията на пловдивската полиция е продължение на тази от преди няколко нощи в карловското село Розино, когато бяха закопчани над 60 цигани.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев заяви, че има задържани лица за нападението на 89-годишната Атанаска, с които в момента се работи. На този момент обаче няма повдигнати обвинения.

"Жената е заплашвана, но не е бита . Откраднати са бойлер и мобилен телефон" заяви директорът.

"24 -часово полициейско присъствие в малките населени места в община Раковски ще гарантира по-голяма сигурност за местното население. Работим активно това да се случи", добави още Рогачев. 
Арест в местното районно управление пък поиска кметът на общината Павел Гуджеров. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Справедливо?

17.02.2020 | 16:51

Откраднаха помпата за поливане, неколкократно отмъкваха част от оградната мрежа и коловете към съседния имот. Какво да правим - има ли смисъл да се грижим за този селски имот, да копаем, да поливаме?! Когато липсва справедливо правораздаване изчезва мотивацията на хората, които работят, и икономиката пада надолу!

Отговори
0 0

Христова

15.02.2020 | 17:33

Дали е с каскет или с будьоновка , не е важно.Важно е,че е на терен и ако натика крадци и насилници в затвора , аз ще му сваля шапка.

Отговори
0 1

същински байтошу в каскет и език на махленски пехливанин

11.02.2020 | 20:01

А ний видяхме височайша мутра с каскет и поведени на охранител на сикаджийски бос от 96 г

Отговори
9 4

Така се почва

11.02.2020 | 19:53

но избиването на паразитите е решението

Отговори
10 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?