Следвайте ни

Фермерът Димитракис: "Мога да обясня всичко"

viber icon

Фермерът Димитракис Пирилис беше доведен в съда преди минути от цял куп съдебни охранители. Изстрадслият от ромски набези фермер заяви пред журналистите, че иска да обясни всичко по случая, но ще говори по-късно днес.

В момента окръжният съд разглежда искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 60-годишния фермер от кипърски произход. Срещу него са повдигнати обвинения за умишлено причиняване смъртта на 30-годишния Петър Гаджанов при управление на МПС. Законът предвижда наказание от 10 до 20 години „лишаване от свобода“.

"Защитниците на Пирилис поискаха да се запознаят с материалите по делото."

Припомняме, че около 1 часа през нощта в неделя трима роми, сред които и убитият, пристигнаха с каруца във фермата на кипъреца, която се намира в село Болярино.  Те искали да косят люцерна или да крадат крави.

Димитракис забелязал апашите, качил се на товарния си джип „Форд Рейнджър“ и започнал да ги гони. Уплашени крадците са се разбягали в различни посоки.

Минута по-късно Пирилис настигнал Петър и директно го блъснал с автомобила, като го убил на място. След това със запалени фарове опитал да открие другите апаши, но не е успял, защото те се били скрили.

Според показанията на един от свидетелите, кипърецът се е върнал при убития и е започнал да прави кръгови движения с джипа около трупа. Експертизи ще нищят дали е имало повторно прегазване.

Очаквайте подробности! 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мимо

Мимо

17.05.2019 | 12:56

Браво на човека.Циганите станаха страшно нагли.Как да си защитиш собсвеноста?

Отговори
1 0
Демократ

Демократ

16.05.2019 | 11:53

Конституция на РБ : Чл. 17(3) Частната собственост е неприкосновена. Чл. 5(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат .

Отговори
12 0
Цецо

Цецо

16.05.2019 | 11:50

А двамата живи цигани не трябва ли да бъдат съдени за кражба.

Отговори
10 0
БЪЛГАРИН

БЪЛГАРИН

16.05.2019 | 11:24

СВОБОДА ЗА ДИМИТРАКИС !!!

Отговори
27 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?