Следвайте ни

Борисов инспектира Интермодалния терминал ОБЗОР

viber icon

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтно-строителните дейности по  проектите от Трансевропейската транспортна мрежа.

Премиерът се качи на модерен влак по високоскоростната отсечка Пазарджик - Тодор Каблешков заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.

Областният управител Здравко Димитров посрещна премиера и министрите на гара Тодор Каблешков и заедно разгледаха Интермодалния терминал Пловдив, който е финансиран от оперативна програма „Транспорт“ и е изграден върху 71 450 кв.м. На Интермодалният терминал се извършват товаро-разтоварни дейности на контейнери, автомобили и камиони върху вагони и обратно. 

След това областният управител се качи заедно с премиера и министрите на влака, за да направят оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре – Оризово, част от проекта "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, фаза2". В този участък напълно са подновени 28 км. жп линия, изградени са шумозащитни и предпазни стени в гарите Маноле и Белозем, както и пасарелка с осигурен достъп за лица с намалена подвижност, а контактната мрежа е изцяло подновена.

 "Правителството продължава приоритетно с инвестиционната програма в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести енергия, представлява 100 процента екологично чист транспорт и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари", заяви министър-председателят.

На гара Белозем премиерът беше посрещнат от футболните легенди Христо Бонев, Петър Зехтински и реферът Атанас Узунов, които попитаха за бъдещето на стадионите. Премиерът заяви, че в момента приоритет на правителството е развитието на детско-юношеските школи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Русия скротумчо

Русия скротумчо

12.06.2019 | 09:22

Абе г-н Ташаков,оправяйте ги малко тези руси кодупи,че по цели нощи драскат глупости по сайтовете !Знам,че не е лесно и че не можете да пиете толкова много,но свиквайте,защото и вас ви чака пандела!!!Извиняваѝ ако съм те обидил,майна.

Отговори
2 0
До Джумаята

До Джумаята

12.06.2019 | 00:21

Така е майна. От както изгони Цвъкито, като мръсно коте Бойко търси спортист за мястото на Инженера по компютърни технологии Тотев, че да си имат приказка с него. Освен това Тотев "основателно" го дразни с перфектния си английски. Време е да се снижи образователното ниво на пловдивските управници, че Цветанов го вдигна прекалено. Все пак сме вторият град в България!

Отговори
3 4
Джумаята

Джумаята

12.06.2019 | 00:15

А бе уж ЖП-то инспектират, а един инженер няма! Зехтински футболист, Наско Узунов съдия, Зико учител по физическо, Байт Бойко универсален спортист, тенисист и футболист. Като гледам реформите на Борисов в ГЕРБ, то скоро в управлението на Пловдив ще се напълни с още футболисти, гребци, тенисисти, волейболисти... дано поне един шахматист да има, че тия дето ги направи депутати и областни управители нямат акъл, колко една цаца! Ха-ха-ха-ха-ха! А бе всъщност не е смешно, щото кажете ми какво правят в Парламента пловдивските депутати Узунов и Зехтински? Закони ли пишат, в кои комисии участват?? Бат Бойко извади от листата хората на Цветанов юристи, инженери и специалисти по национална сигурност за да тури на тяхно място хора от "спортната интелигенция" на място където се пишат закони, а не се ритат мачлета. Не знам дали е смешно или тъжно.

Отговори
3 4
инспектор стрезов

инспектор стрезов

11.06.2019 | 23:21

проверява Iи в събIeк@лните

Отговори
2 1
go6

go6

11.06.2019 | 23:10

ГОШО 06.06.2019 | 7:57 НЕ КУПУВАЙТЕ В КАМЕНИЦА ХИЛ...ЗЕМЯТА Е ОТРОВЕНА ОТ БИВШИЯ ЗАВОД...НИКОЙ НЕ ПОИСКА И НЕ НАПРАВИ НЕОБХОДИМАТА ЕКСПЕРТИЗА ПРИ ПРОМЯНАТА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО...ОТРОВАТА ОТ БИВШИЯ Е ПРОНИКНАЛА ДЪЛБОКО И АКО ЖИВЕЕШ ТАМ СИ ОБРЕЧЕН...

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?