Следвайте ни

„Бал на земеделеца” – за пръв път в област Хасково

viber icon
Димитровград, Хасковска Марица

„Бал на земеделеца” по повод предстоящите коледни и новогодишни празници се проведе в едно от изисканите заведения в Димитровград. Събитието е първото по рода си в региона и събра над 120 земеделци и ръководители на институции от област Хасково.
Сред официалните лица тях бяха проф. д-р Христина Янчева, ректор на Аграрен университет – Пловдив, проф. д-р Димитър Греков, бивш министър на земделието и храните и член на Академичния съвет на Аграрен университет, доц. Димитър Панайотов, декан на Аграрен факултет на Тракийски университет – град Стара Загора, Тенчо Тенев, председател на Сдружение на зърнопроизводителите за област Хасково и член на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Неохим” АД и др.
Своите лични коледни послания към гостите отправиха, освен ръководителите на компанията-домакин, и част от официалните гости. „Благодарим Ви, че работим заедно вече толкова години.” – обръна се към присъстващите Петър Томов, изпълнителен директор на местната компания за търговия с минерални торове „Евро Ферт”. Той припромни, че компанията е готова да съдейства на всеки земеделски производител.
Българското земеделие е отрасъл, който трябва да се подкрепя, за да се развива адекватно. Щастлив съм, че имаме възможността да бъдем на едно място днес - производители и ръководители на институции. Вярвам, че това ще бъде от полза за подобряване на комуникацията и взаимодействието между тях – заяви Стефан Димитров, председател на Съвета на директорите на „Евро Ферт”.
Проф. Греков бе категоричен, че земеделието, бизнеса и науката трябва да вървят ръка за ръка. Не скри и факта, че сътрудничеството между „Евро Ферт” АД и Аграрен университет винаги е било много добро. Той изрази своята признателност към компанията затова, че нееднократно е помагала на учебното заведение, в което и до днес функционира лаборатория, изградена със средства на фирмата.
За да се изтъкнат заслугите на местните земеделски производители и да се поощри тяхната работа, бяха раздадени няколко грамоти. Отличените бяха определени предварително от компетентна комисия. Проф. д-р Христина Янчева връчи отличие за най-просперираща фирма на Тони Тонев, управител на „Агро ДТ”. От ръцете на проф. д-р Димитър Греков, наградата за най-активна кооперация, получи Танка Тенева, председател на СКС „Раковски”. За най-млад земеделски производител бе обявен Янко Ангелов. Грамотата му бе връчена от Стефан Димитров. Като най-проспериращ животновъд бе отличена Пенка Христова. Удостоверението за това тя получи от доц. Димитър Панайотов. За най-постоянен клиент на „Евро Ферт” бе обявен Ангел Петров от с. Воден, който получи грамотата си от Митко Жеков, директор „Продажби и реализация”. Доайен в областта на земеделието в региона стана председателят на КЗУ „Доверие” – с. Странско Петко Николов. Отличието му бе връчено лично от Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Неохим” АД.
Като комплимент към присъстващите, организаторите бяха подготвили празнична програма, която започна с коледни изпълненията на танцов ансамбъл "Звездица". В забавната програма се включиха и още няколко местни групи и изпълнители. Разбира се, тържество като това не може да мине и без Дядо Коледа. Придружаван от Снежанка, той раздаде на присъстващите коледна питка с късмети./Марица.бг

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?