Следвайте ни

Арестът на италианския фермер е заради фалшив сигнал

Недоброжелател е пуснал фалшив сигнал срещу Фабрицио Фрески. Вероятно му завиждат, и нищо чудно да са конкуренти. Освен това преди 5 години чрез фалшиви подписи, откраднаха дяловете на Фрески от фирмата "Фиор Ди Лате“, а делото за това още не е приключило. 

Такава мълва се носи в село Шишманци по повод ареста и освобождаването на италианецът вчера. От 20 г. той развива успешен бизнес в България – обработва над 30 000 земя, на която отглежда основно полски домати, ориз и други зърнено-житни култури. Съмненията за злоупотреба с евросредства, тепърва ще се изясняват. По данни на Държавен фонд „Земеделие“, чрез фирмата „Агрипланет“ ООД, в която италианецът е съдружник заедно с четирима свои сънародници, по старата Мярка 121 "Модернизиране на земеделски стопанства" от Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./, е усвоена субсидия в размер на  1 171 362 лв. Тя е била за закупуване на селскостопанска техника за обработка на почвата и прибиране на реколтата.

Хората в селото коментират, че няма как да е злоупотребено с евросредства, при положение, че техниката му е налична. Той отглежда основно полски домати, ориз и други зърнено-житни култури, а площите се обработват механизирано. Фрески се ползва с добро име в Шишманци – за него говорят, че е добър, работлив и услужлив човек. Той осигурява постоянна работа на 10 души. Кметът Александър Атанасов също се изказа положително, но не знаеше подробности за ареста. Мобилният телефон на Фабрицио Фрески бе изключен.

 

 

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?