2374
Следвайте ни

780 подписа събраха в Раковски и селата срещу тестването в училище

viber icon

780 подписа са събрани от родители в Раковски и околните села на общината, които са против децата им да бъдат тествани в училище. Декларацията заедно с подписката те изпратиха до Министерство на образованието, Министерство на здравеопазването, РЗИ -Пловдив, РУО- Пловдив, до областния управител и кмета на Община Раковски. В нея освен жителите на град Раковски се включиха и много родители от съседните села.

С декларацията те настояват да се възстанови редовния учебен процес на учениците от 1 до 4 клас, като се премахне тестването два пъти в седмицата. също така мониторингът на заболеваемостта да се извършва не на ниво община, а на ниво всяко отделно училище, става ясно от декларацията.

Както "Марица" вече писа от понеделник до сряда, включително дни са обявени за неучебни за учениците в община Раковски. 

До извънредната ситуация се стигна след като в продължение на няколко дни родители от град Раковски протестираха срещу тестването на децата им в училище. Те настояват учениците да посещават часовете без да им се правят тестове.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?