Следвайте ни

5 двойки със „златни сватби” в панагюрското село Бъта

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
На 1-ви октомври (събота) се отбелязва Международният ден на възрастните хора. По този повод в панагюрското село Бъта организират празнична програма.

Кметът на селото Георги Александров ще зарадва 5 семейни двойки, на възраст над 60 години и с 50 години съвместен брачен живот, като лично им изпрати специални поздравителни адреси, съобщава ПИА нюз.

Юбилярите, които тази година отбелязват своите „златни сватби” са Иванка и Патьо Гашурови, Тонка и Илия Говедарови, Паца и Кръстьо Лалови, Петка и Димитър Чалъкови, Мария и Георги Царски.

Първи октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г.

На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото./ "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?