Следвайте ни

22,75% избирателна активност в Пловдивско (ОБНОВЕНА)

Наблюдатели се жалват, че нямало столове за тях

viber icon

22,75% е избирателната активност в Пловдивска област към 13 часа, съобщи председателят на 17 РИК Енчо Захариев. Вота си са упражнили 70 078 избиратели от общо 307 979 души в списъците.

Най-масово се гласува до този момент в Брезово, където бюлетина са пуснали32,04% от гласоподавателите, а най-вяло върви изборният ден в Раковски. Там до секциите са отишли само 16,2%.

От началото на изборния ден  17-а РИК е излязла с 16 решения. Малка част от тях са по сигнали за жалби и нарушения, повечето касаят промени в състава на секционните избирателни комисии.

Наблюдатели на една от партиите не са били допуснати в секция в Асеновград и се оплакали, че не им е дадена възможност да проследят вота. Жалвали се даже, че няма столове за тях в секцията. Направена е забележка на председателя на СИК Стефан Шенков, но жалбата за столовете е отхвърлена като неоснователна.

Секретарят на община Брезово Стойна Малешкова е подала сигнал, че в секцията в Пъдарско  неизвестни са задраскали две от имената на кандидат-депутатите в таблата с листите в черната стаичка. Материалите вече са подменени.

В Куклен пък студент от ВСИ, който е родом от Тутракан,  е бил допуснат да гласува само със студентска книжка, без да представи декларация, че няма да упражни вота си на друго място.  Това удостоверение е задължително по закон и комисията се е произнесла да не се допускат повече такива случаи.

Кметицата на Церетелево Василка Керашка пък е била изведена от  секцията в селото с помощта на полицията, тъй като не допускала председателката на СИК Росица Кавърджикова да заеме мястото си и да изпълнява задълженията си.

В село Драганово  е констатирано, че са разлепени агитационни материали само на 15 метра от сградата, в която се гласува.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай