Следвайте ни

Змии плъзнаха из града, стряскат минувачи

viber icon

Змии са забелязани на различни места в Пазарджик, сигнализираха ни наши читатели. 

Последната, за която ни беше подадена информация, е заловена днес на улица "Дунав". Живеещи в района са хванали и заснели влечуго, което по всяка вероятност е от неотровния вид смок мишкар. Полезно за хората животинче, което се храни с гризачи, но стряскащо на вид за повечето хора.

Пазарджиклии помолиха да предупредим минаващите по тази улица, тъй като става дума за малък екземпляр и наблизо е много вероятно да има гнездо с още такива. Молбата им към ресорните институции е да изпратят екип, който да изнесе останалите змии в природата, за да не уплашат някого.

Водни змии пък са забелязали работещите в парк "Стадиона". Те също са неотровни и не могат да навредят на човека, но служителите предвидливо предупреждават, за да няма стреснати от неочаквана среща с пълзящите твари.

От 17 вида змии в страната ни само 4 са отровни и те обикновено не се срещат в населени места. Нито една не напада сама, хапят при самозащита. Хората обаче се страхуват от тях.

Ако видите змия, позвънете на 112. Оттам би трябвало да предадат сигнала в съответната ресорна служба с подготвени спасителни екипи. Практиката е те да улавят животните и да ги изнасят в природата извън населените места.

Коментари (1)

Иво

21.05.2020 | 16:17

Пуснаха го нее вече там споко това е бебе даже става и за домашен любимец

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?