Следвайте ни

Земеделци от Ветрен дол поискаха оставката на Сашка Целева

viber icon

Близо 40 жители на септемврийското село Ветрен дол, стопанисващи стотици декари земеделска земя в района поискаха оставката на Управителят на „Напоителни системи” ЕАД, Клон Тополница Сашка Целева.

Те са недоволни, че от 20 дни нямат достъп до поливна вода за земеделски нужди и насажденията им започват да погиват. 

Тази сутрин в 10 часа протестиращите се събраха на демонстрация пред портала на някогашното ТКЗС и от там направиха шествие до първия магазин в селото. Разстоянието е около 500 метра, а процесията стана причина за затваряне на едното платно по главния път.

„Няма време за повече протакане. Ако от „Напоителни системи” не пуснат водата в канала, в неделя от 15 часа ще направим ново шествие, този път от ТКСЗ-то на изхода за Братаница до разклона за Велинград и Септември в село Варвара. Следващата ни стъпка ще бъде цялостно затваряне на пътя за Велинград.”, сподели един от ветрендолските земеделци.    

Солидарен с него и останалите му колеги е кметът на Ветрен дол Димитър Христосков.

„Няма разбиране от страна на управителя на „Напоителни системи” Сашка Целева. Липсва комуникацията и хората са вече крайно изнервени. Продължавам да твърдя, че шефката на „Напоителни системи” не иска да реши проблема и се крие. Не може земеделците да са заложници. Ежегодно ги изнудват. Не може за 2-3-ма, които не са си платили за ползване на водата да страдат всички останали, които са редовни платци.”, не криеше възмущението си кметът Христосков. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?