Следвайте ни

Здравната каса отказа на 22-годишно момиче пари за трансплантация

viber icon

Росица Малинова е 22-годишно момиче от Пазарджик, което чака белодробна трансплантация. Тя сигнализира за отказа от лечение, който е получила от Здравната осигурителна каса и от Министерство на здравеопазването, предаде БНТ.
Росица споделя, че от 3 години съм в листата на чакащи за белодробна трансплантация, но такава в България не се извършва.
"Министерството отказва да сключи договор, докато развие собствено програма, за да може клиниките в чужбина да поемат българските граждани. Сега на мен ми е отказано и алтернативно лечение с лекарство, което може да облекчи и удължи живота ми", каза в "Денят започва" Росица Малинова.
Младото момиче обясни, че мотивите на касата са, че не поема заплащането на лекарствени продукти за лица над 18-годишна възраст. Така е по регламент.
"Лицата до 18-годишна възраст минават по линия на Фонда за лечение на деца, който премина от миналата година към касата. Така оставени нещата възрастните като мен, на 22 години, се оказват прекалено възрастни да живеят според нашето законодателство. Министерството на здравеопазването е уведомено за този казус и за нормативния пропуск", каза Росица.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Дедо Киро

Дедо Киро

02.12.2020 | 17:40

А ако дъщерите на тия изроди-убийци ги постигне същия проблем??

Отговори
4 0
Дедо Киро

Дедо Киро

02.12.2020 | 17:38

Ако дъщерите на тия изроди-убийци ги постигне същият проблем??

Отговори
4 0
Дедо Киро

Дедо Киро

02.12.2020 | 17:37

А ако дъщерите на тия изроди ги постигне същият проблем,а??

Отговори
4 0
Възмутен

Възмутен

01.12.2020 | 17:04

Тия от " Здравната каса изроди ли са или да???

Отговори
12 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?