Следвайте ни

"Заводски строежи" печели механа "Трифон Зарезан"

viber icon

Фирма "Заводски строежи" ще придобие легендарната пазарджишка механа "Трифон Зарезан" срещу 180 000 лева. Това става ясно от решение на Общинския съвет, с което е обявен победителят в проведения търг за имота, намиращ се в приземния етаж на Младежкия дом.
-------

Публичният търг за продажба на механата бе обявен в края на август, като преди това темата неведнъж е провокирала горещи спорове в Пленарната зала. Най-вече защото става дума за част от сградата на една от културните институции в града ни - Младежкия дом. 

Обектът включва помещения с обща площ малко над 263 кв. м и земя с площ 116 кв. м. 

Фирма "Заводски строежи" печели търга, като ще придобие имота срещу 180 000 лева (това бе и минимумът при обявяване на търга). В това число е цената на земята - 24 400 лева, и на самостоятелния обект в сградата на Младежкишя дом - 155 600 лева, след приспадане на внесения депозит от 162 000 лева, както и ДДС, който е в размер на 4880 лева. Сумата трябва да се плати в 14-дневен срок след уведомяването на органа по приватизация, а кметът на общината е упълномощен в срок от 30 дни да сключи договор със спечелилия участник.

Темата за продажбата на хитовото заведение се върти в Общинския съвет от лятото на 2017 година, когато за първи път бе внесено предложение за промяна в статута на имота от публична в частна общинска собственост, за да се продаде. ​В мотиви​те си кметът Тодор Попов изтъкна, че към обекта има силен инвеститорски интерес. По думите на градоначалника, при такъв интерес може да се очаква добра продажна цена вместо плащания наем от 500 лева на месец. Попов подчерта, че сделката ще се осъществи при пазарни цени. Друг аргумент бе, че местната хазна ще прибира от новия стопанин данък "сгради" и такса "смет".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?