Следвайте ни

Затворът триумфира с купата "Хр. Ботев"

viber icon

За поредна година спортният колектив на Затвора стана победител в крайното комплексно класиране на 24-те работнически спортни игри за купата "Христо Ботев" в Пазарджик. По традиция пролетните спортни прояви преминаха под егидата на кметът на общината Тодор Попов и племенникът на Христо Ботев – Боян Ботйов. 

Заради COVID пандемията тази пролет игрите се проведоха в намален формат с четири дисциплини – минифутбол, волейбол, тенис на маса и лека атлетика. 

Най-добрите тимове от тях бяха наградени на специална церемония в ресторант "Гардън" в присъствието на над 100 души. 

Сред гостите на тържеството бяха кметът Тодор Попов, бронзовата медалистка от Олимпиадата в Рио Ренета Камберова, регионалният координатор на КТ Подкрепа Николай Минчев, племенникът на Христо Ботев – Боян Ботйов, омбудсманът Георги Шопов и др.

Церемонията започна с изпълнение на „Тих бял Дунав” и издигане знамето на Република България под звуците на националният ни химн. 

След това водещият прочете приветствие от шефът на ОРСК и почетен гражданин на Пазарджик Иван Симеонов, който пропусна тази година тържеството поради здравословни причини.  

Симеонов благодари за решителната организационна и финансова подкрепа на общинското ръководство, на стопанските и синдикални дейци и организатори и не на последно място на медиите в града. 

Поздравителен адрес към участници и организатори в Игрите имаше и от областният управител Иван Васев. 

След това приветствия към присъстващите отправиха кметът Тодор Попов и председателят на Общонародна фондация „Христо Ботйов” – Боян Ботйов.

Подир края на речите започна и най-интригуващата част от събитието - обявяване на победителите в крайното комплексно класиране.

За трета поредна година на първа позиция в генералното класиране е тимът на Затвора (122 точки), който остави поне за още 12 месеца във витрината си преходната купа и знамето за отборен първенец.

Служителите на Пожарната(80 т.) се изкачиха с една позиция нагоре в подреждането спрямо миналата година, финиширайки втори.

На третата позиция този път е тимът на хартиената фабрика ”Ди Ес Смит”.

За доброто настроение на присъстващите се погрижи DJ Bigmaster, който с работата си пулта държа градуса на настроението в максимална степен до малките часове на съботния ден.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?