32
Следвайте ни

Заснеха майка как ражда първото си дете с песен на уста (ВИДЕО)

Медици: Какво ли не сме виждали, но жена да пее, докато я оперираме - не сме си и помисляли!

viber icon

Пазарджиклийка, родила бебето си с песен на уста, накара медици от Родилното отделение към МБАЛ "Здраве" да се почувстват наистина празнично на вчерашния Йордановден. Видео, заснето със съгласието на жената, със сигурност ще се превърне в най-милия спомен не само за нея и семейството й, но и за всички присъстващи на необичайната и уникална поява на нов живот.
Клипчето показва как родилката лежи на операционната маса, а докато акушер-гинеколозите извършват секцио, спонтанно запява: "Яз за него съм родена и за него яз ке умра". Макар народната песен да е посветена на либето, в този момент прозвучава като израз на майчина всеотдайност, каквато пациентката е проявила и по-късно.
Както си лежала на масата, по време на интервенцията тя изведнъж възкликнала в пристъп на радост: "Много ми е хубаво!". Някой от медиците като на шега подхвърлил: "Ами освен да вземеш да изпееш една песен". Пациентката не чакала втора покана и изумила екипа с позитивизма и оптимизма си, запявайки прекрасното фолклорно парче с душа и сърце.
"Виждали сме какво ли не в дългогодишната си практика, но това - родилка да пее, докато я оперираме - не сме си и помисляли, че може да се случи!" - емоционално разказват медици.
Жената е от Пазарджик и е детска учителка. Още от първия ден се проявила и като всеотдайна майка. Не се възползвала от възможността да остави поне за малко сина си на грижите на екипа, за да си почине - веднага след раждането, пренебрегвайки болките, искала той да е колкото може повече време с нея.
Момченцето е първородното й дете. То е здравичко и с перфектни размери - 51 см и тегло 3200 г. Още при раждането си юначето направило впечатление и с красотата си.
С позволението на екипа на Родилното отделение към МБАЛ "Здраве" публикуваме видеото с изключително позитивното раждане.
Екипът на "Марица" пожелава на борбената пазарджиклийка винаги да е така позитивно настроена, да предаде оптимизма си на малкия си син! Да са живи и здрави всички в семейството и дълги години да са щастливи заедно!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?