46

Защо ГЕРБ и ДПС не участваха на местните избори в Ракитово?

Една от изненадите на частичния кметски вот в Ракитово беше, че ГЕРБ и ДПС нямаха свои предложения за кмет и не обявиха подкрепата си за нито един от кандидатите. Това е така, може би защото двете партии не се радват на такава популярност, каквато имаха доскоро в малките общини в Пазарджишко, коментират местните.

Както „Марица“ писа, Георги Костадинов Холянов е победителят от частичните местни избори в Ракитово. За него са дали гласа си 2516 жители на родопската община, или над 51%, от общо 12 707 души по избирателни списъци, съобщи Зорница Томова, секретар на Общинската избирателна комисия.

Новият управник, явил се като независим кандидат, наследява поста на баща си Костадин Холянов. Неговият мандат беше прекратен заради доказан конфликт на интереси - сключване на договори за доставка на горива на обща стойност над 432 хиляди лева с фирма, свързана с другия му син - Щерян Холянов. Решението за отстраняването му бе обжалвано, а преди окончателното произнасяне от Върховния административен съд Костадин Холянов почина на 21 януари тази година. Куриозното е, че първоначално той беше издигнат за кмет от БСП, но след това стана независим управник на общината. Сега синът му също се яви като независим.

Георги Холянов е роден на 27 май 1983 г. в Ракитово и е по-малкият син на Костадин Холянов. Има собствен бизнес. Женен е, с четири деца.

Той се похвали с победата си още вечерта след края на гласуването с думите: “Благодаря от сърце на хората, които излязоха в днешния ден и гласуваха независимо за кого от четиримата кандидати, защото не останаха безразлични и апатични към бъдещето на населените места, в които живеят. Благодаря на тези, които повярваха в мен, на тези, които не повярваха, защото знам, че и те ще имат възможност да се убедят, че бъдещето е на младите, можещите и на тези, на които им пука! Най-вече благодаря на семейството си за подкрепата и търпението! Посвещавам изборната победа на баща ми, който обичаше Ракитово“. 

След смъртта на Костадин Холянов на 21 януари тази година ЦИК обяви частични местни избори в родопската община, които се проведоха на 3 юли.

В надпреварата за поста участваха още Георги Тупаров, независим общински съветник и бизнесмен (той привлече 1475 гласа), Веска Андонова - преподавателка и председателка на общинската структура на БСП (384 гласа), както и Димитър Ташев, бивш учител, завърнал се наскоро от Испания (139 гласа), издигнат от "Възраждане". 

Жители на общината пък за пореден път шушукат, че е имало опити за купуване на гласове. Подобни сигнали обаче не са подавани до прокуратурата, в чийто ресор е да ги провери. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?