32
Следвайте ни

Засаждат "Мечтаната гора" с над 10 хил. дървета край Церово

viber icon

Доброволци ще създадат "Мечтаната гора" край село Церово - ще засадят 10 388 дървета. Акцията с това наименование ще бъде в събота и е организирана от Гората.бг. Оттам съобщават, че са осигурени необходимите фиданки, достатъчно инструменти, ръкавици, топла храна от местната общност и напитки.

"Мечтаната гора" е шедьовър на устойчивост и разнообразие, проектирана е от доц. д-р Наско Илиев от ЛТУ, тя включва различни видове дъб, липа, явор, ясен, клен, бряст, дива круша, дива череша, джанка и др.

Засаждането е доброволческо, напълно безплатно за участниците, организира се от Рая Убенова и Гората.бг, с подкрепата на професионалисти лесовъди. Всеки е добре дошъл без нужда от записване. Носете усмивки, топли дрехи и обувки и по възможност всеки по една чаша и прибори, за да не се използват такива за еднократна употреба.

Благодарим на всички Вас, че заедно ще сбъднем мечтата на Рая и ще добавим над 10 000 дървета към вече засадените над 1.45 милионат от Гората.бг. Така ще се доближим към нашата голяма цел от 3 милиона дървета - пишат инициаторите.

Призивът към участниците е да спазват създадената организация, която ще приложи противоепидемичните мерки - няма да има събирания на повече от 20 души, групирани по семейства и компании, ще има дезинфектанти, маски, ще има безплатни тестове за желаещите и др. Ако пък някой има някакви симптоми, молбата към него е да изчака следващи акции на Гората.бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?