Следвайте ни

Заразена с COVID-19 стоя часове сред хората в Спешното

viber icon

Потвърден е положителен резултат за COVID-19 на 50-годишна жена от с. Сарая, завърнала се от Англия, съобщиха от РЗИ-Пазарджик. Пациентката се намира в Инфекциозно отделение на МБАЛ Пазарджик, в стабилно състояние.

Това е втори източник на заболяването, след Пещера, където вече има регистрирани над 10 заразени, част от които - излекувани. Информацията хвърли в истински потрес жителите на китното пазарджишкото село, тъй като много от тях вече бяха научили, че въпросната дама се е прибрала още в петък сутринта в родната си къща.

След само два часа престой у дома обаче тя се почувствала зле, тъй като е пропуснала задължителната си доза инсулин и накарала съпруга ​си да я закара до болницата в Пазарджик. Щом медиците научили, че пациентката им се завръща от чужбина, веднага я поставили под болнично наблюдение и направили необходимите изследвания. След тях била установена заразата й с COVID-19. 

Към момента жената действително е в стабилно състояние, без характерната за кошмарното заболяване симптоматика, споделиха най-близките й. Логично, всички те ​- мъжът й, синът и снахата, както и внучето, са поставени под карантина. 

На този етап не се налагат заградителни действия от страна на полицията в махалата на Сарая. Всички там се надяват ранното локализиране на болната, липсата на контакти с местните и привеждането й за последващо лечение в болница да са гаранция за неразпространение на заразата в селото.    

Но ако в Сарая повод за тревога няма, то не може да се каже със сигурност същото и за Спешно отделение. По информация от наши източници, заразената престояла с часове там редом с медици и пациенти, докато й бъдат направени изследванията, и чак накрая се сетила да каже, че идва от Англия. От лечебното заведение отказаха коментар по този повод, а от РЗИ обещаха да проверят, но до редакционното приключване на броя не отговориха на въпросите ни.

58-годишен мъж от село Говедаре пък е приет в пазарджишката държавна болница със съмнение за COVID-19, научи още "Марица". До момента е дал една положителна проба, очаква се втората, която да отхвърли или потвърди съмненията.

Човекът е в Инфекциозното отделение. Състоянието му не е тежко, на самостоятелно дишане е. Няма данни за пътя на евентуалното заразяване. Изследван е и синът му, който е с отрицателен резултат. 

Днес се очакват резултатите от още над 20 проби, изпратени в референтна лаборатория вчера.

Коментари (8)

Гост

10.04.2020 | 13:51

Затова скоро няма да излезем от извънредното положение. Мерките на правителството не са в правилната посока - затваряме здравите от рано, за да може болните да си дойдат и никой да не ги контролира. Имат всички данни, кой пристига, кога? Тези хора трябва да се контролират, а не разхождащите се в парка. Идиотска история.

Отговори
5 1

Елза

09.04.2020 | 22:34

Никой не може да спре гурбетчиите. Те няма къде да отидат - само у дома. А дали ще го направят, това е тяхна отговорност.

Отговори
4 1

777

09.04.2020 | 23:30

Ще работят в и за България като всички нас, ще плащат данъци и тогава може да получават от държавата, а не да обясняват та колко хубаво било, а тук е лошо.

Отговори
9 0

Гост

09.04.2020 | 21:02

Орките си пътуват непрекъснато-джебчийки, проститутки, наркопласьори, ало-ало измамници и всякаква измет. Държавата не може и не иска да ги спре! Това е истината!

Отговори
16 2

БЕЗОТГОВОРНОСТ!

09.04.2020 | 18:34

СПРЕТЕ ДА ГИ ПУСКАТЕ ОБРАТНО!!!!! КАК НЕ ВИ Е СРАМ! ПРИДВИЖВАНЕТО ОТ СТРАНА НА СТРАНА ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ Е РАВНОСТОЙНО НА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО! ПЪЛНА БЕЗОТГОВОРНОСТ, НАГЛОСТ ! ДОСЕГА е смукала пари и идва тука да ни зарази! ЖУРНАЛИСТИТЕ ПОПИТАЙТЕ ГИ ЗАЩО ДОПУСКАТ ОЩЕ ГУРБЕТЧИИ КОИТО СА ЗАРАЗЕНИ ДА СЕ ПРИБИРАТ! НЯМА СМИСЪЛ от КАРАНТИНА АКО ЩЕ МИ СЕ ПУСКАТ тия ПАРАЗИТИ да си идват!

Отговори
28 4

777

09.04.2020 | 21:15

От началото на пандемия та следя и пиша че ни очаква зараза масово ако не бъдат затворени границите за гурбетчии те. Платените журналисти либерали и глобалисти нито веднъж не поставиха този проблем. Тези си поживуркаха на запад дойдоха да ни заразят, но тя лекуват предимно. След това пак ще отидат дапослугуват, защото в България е лошо.

Отговори
16 1

Ужас

09.04.2020 | 17:59

Сетила се след часове престоя в спешното? Те не подпълават ли декларации на граница, които да излизат в системата за проследяване.

Отговори
26 1

Били

09.04.2020 | 17:48

Не се ли прибраха вече всички ,работещи в чужбина...... И все болни се връщат.

Отговори
24 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?