Следвайте ни

Заради заразата с COVID-19: "Коловаг" не работи днес и утре

Тествали 400 души, 12 от тях са установените болни

viber icon

Увеличението на регистрираните положителни случаи на заразявания  в страната с COVID-19 в последните дни дало повод на ръководството на септемврийския завод „Коловаг“АД(бивш Вагоно-ремонтен завод) по своя инициатива да направи в четвъртък и петък, (25 и 26 юни) масово тестване на работниците си за вируса.

"От тестваните 400 работници само 12 човека са дали положителни  проби. Всички те са изолирани и са в добро състояние, без симптоми на заболяването. 
Ръководството оказа пълно съдействие на служителитe на РЗИ-Пазарджик за данните за лицата с положителни проби и техните контакти на работните места.", се се казва в официалната позиция на "Коловаг" АД във връзка със сутрешната информация за 12-те заразени лица, работещи в завода. 

"Още преди началото на извънредното положение бяха взети строги предпазни мерки, които продължават и сега: четири пъти дневно се дезинфекцират всички работни помещения и общи площи, входно-изходни портали; измерва се температурата на всеки влизащ и се следи за носене на предпазни маски. Монтирани са устройства за дезинфекция на ръцете на централния вход на завода, във всички сгради, съблекални и тоалетни. В завода продължава да действа заповед на изпълнителния директор за задължително носене на предпазни маски и се следи за спазване на хигиените мерки и тези за дистанция.

След установените положителни тестове на територията на завода се извършва дезинфекция и предприятието няма да работи в неделя и понеделник. От вторник работният процес продължава в нормален ритъм.
Работещите, дали положителни проби, са основно от един цех. Всички те са поставени под карантина заедно с контактните им лица.

Ръководството на „Коловаг“ АД оказва пълно съдействие на здравните власти и продължава да следи за спадане на противоепидемичните мерки на територия на завода."

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?