Следвайте ни

Заради нездравословни условия: Член на СИК заплашва с бойкот на вота

viber icon

Член на секционна комисия заплаши, че с колегите му ще бойкотират изборите, ако не им бъдат осигурени здравословни условия на труд. Сигнали с такова съдържание са получени в Районната избирателна комисия в Пазарджик.

 

Две са жалбите по този повод до РИК, като и двете се отнасят до помещение за гласуване в панагюрското село Елшица. Те са подадени от един и същи човек ​- Борислав Валентинов Лазаров, в два поредни дни - в четвъртък и петък миналата седмица. Втория сигнал гражданинът депозира, явно недоволен от получения отговор на първия.

В текста са изложени оплаквания, че помещението, в което ще се помещава секционна избирателна комисия №132000020 в с. Елшица, не отговаря на здравните и хигиените изисквания и не е съобразено с епидемиологичната обстановка в страната. Твърди се, че членовете на СИК ще бойкотират изборния ден, ако не бъде определено ново подходящо помещение.

От РИК-Пазарджик са направили проверка на така изложените твърдения на 2 юли, а в решение от следващия ден се казва, че в секцията липсва достатъчно осветление, тъй като наличните 5 лампи са недостатъчни с оглед на размерите на помещението. Наличните 2 прозореца са запечатани и не се отварят. Установено е, че в сградата на читалището няма друго помещение - общинска собственост, което да е подходящо за провеждане на избори.

Затова на кмета на Панагюрище е указано да се подмени осветлението с крушки с по-силна мощност. При невъзможност да се осигури отварянето на наличните прозорци да бъде инсталиран стационарен вентилатор и да бъде закупен и още един подвижен.

При неизпълнение на дадените предписания ще бъде потърсена административнонаказателна отговорност по реда на ИК, се казва още в решението на РИК.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?