Следвайте ни

Започват мащабни ремонти на ключови улици в Пещера

viber icon

Първа копка на етап от проект за подобряване на транспортната и ВиК инфраструктура направиха Йордан Младенов - кмет на Община Пещера, и Иван Делчев - управител на фирмата изпълнител на строителните дейности. На церемонията присъстваше и Стефан Мирев - областен управител. С постановление на Министерски съвет 348/от декември 2019 г. на Община Пещера са отпуснати целеви средства в размер на 1 215 907 лева за мащабните ремонти. Пред "Марица" пък Младенов коментира, че към тях ще бъдат прибавени и средства от спечелен проект пред фонд "Земеделие", както и собствено финансиране, така че в подобренията се очаква да бъдат инвестирани близо 1,5 млн. лева.

Със сумата ще бъде подобрена ВиК инфраструктурата на град Пещера, включваща реконструкция на съществуващ на водопровод на ул. „Иван Вазов“, водопровод и канализация на ул. „ Изгрев“, ще бъде изградена нова канализация по ул. „Георги Кьосеиванов“ Предвижда се реконструкция на съществуващ водопровод по ул. „ 3-ти март „. Строителните дейности предвижвиждат и  подобряване на транспортната инфраструктура на града със следните подобекти : рехабилитация на ул. „Стефан Караджа“ – част пътна, рехабилитация на продължение на ул. Симон Налбант“ и на ул. „Стефан Караджа“ – пътна част и част ЕЛ.

"Тези улици представляват основни транспортни артерии, които свързват най-големия жилищен квартал „Изгрев“ на града с централна градска част, бизнес зоната на града. Реализирането на тези проекти ще повиши качеството на живот на населението, ще създаде предпоставки за привличане на нови инвестиции и възможности за регионалната конкурентоспособност на общината " , каза на откриването Йордан Младенов.

След подмяна на остарялата и компрометирана водопроводна мрежа в тези участъци се предвижда полагане на нова асфалтова настилка и обособяване на тротоарни площи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?