Следвайте ни

Започва строителството на нов термален водопровод в Септемврийско

viber icon

Първа копка бе направена вчера на нов термален водопровод, който ще започне от Варварски минерални бани, ще премине през цялото дефиле достигайки до с. Варвара и от там ще продължи до новоизградените водопроводи в с. Ветрен дол. Проектът предвижда изграждането на един изпитателен и два експлоатационни сондажа на дълбочина 300 м с пълно оборудване към тях, изграждане на система за наблюдение на старите сондажи, направа на санитарно-охранителни зони и нов термален водопровод с дължина 4400 м. Това е само етап от голям цялостен план. Веднага след въвеждането в експлоатация на сондажите и новия водопровод, ще стартира и останалата част от големия проект. Чрез него ще бъдат изградени водопроводи за топла вода до детската градина, училището и читалището във Варвара и до читалището във Ветрен дол. Ще се изградят довеждащи клонове до с. Симеоновец, Семчиново и до гр. Септември.
Всеки бъдещ инвеститор в сферата на хотелиерството и туризма ще има възможност чрез отклонения, направени за собствена сметка, да се свърже към главните довеждащи водопроводи. Същото ще важи и за местното население, което ще има право до определени количества да ползва топлата вода безплатно.
Инвестиции, свързани с минералната вода в Септемврийска община, са правени за последно през 60-те години на миналия век.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?