102

Започва се! Багерите са на стадион "Г. Бенковски"

Днес официално бе даден старт на дейностите за поставяне на електрическо осветление на стадион "Георги Бенковски" - най-важното условие Хебър да играе в Пазарджик своите домакински мачове от efbet Лига. На церемонията за откриване на строителната площадка присъстваха кметът Тодор Попов, шефът на УС на ФК Хебър Елизар Спасов и представителят на фирмата - изпълнител Пламен Трифонов.

Още в началото на изказването си Тодор Попов обясни, защо дейностите започват сега, а не през лятото, каквито били очакванията на феновете:

Кметът съобщи, че гаранционния срок на новото осветление ще бъде 5-годишен. Стойността на целия проект възлиза на 1 320 385,00 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 105 календарни дни.

Обхватът на обществената поръчка включва проектиране и изграждане на осветителна система с LED осветителни прожектори, стълбове и фундаменти за тях, кабелни трасета с приблизителна дължина 600 м (450 м подземни и 150 м надземни), проектиране на дизелов генератор за захранването на системата, осигуряващ необходимата енергия за цялостното обезпечаване на осветителната уредба и нейното поддържане в активно състояние при непрекъсната работа от минимум 3 часа.

По стадиона предстоят и други дейности, свързани с неговото модернизиране - разширяване на автопарка, поставяне на още нови седалки в сектор "В", изграждане и оборудване на помощение за ВАР и др. съобщи още Тодор Попов.

Със свой коментар по повод днешното събитие се включи и председателят на УС на ФК Елизар Спасов, който обяви, че най-важното нещо на този етап е връщането на отбора в неговия роден дом:

От името на фирмата-изпълнител "Арете Строй" ЕООД, Пламен Трифонов обеща професионално отношение към поетия ангажимент, срочно и качествено изпълнение. "Продължаваме поетапно да изпълняваме възложените ни поръчки за стадиона в Пазарджик. Надявам се и времето да бъде с нас, така че да завършим инсталиране на осветлението още преди крайният за това срок", заяви Трифонов.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?