32

Започва реконструкцията на училището в Юнаците

След изпълнението децата ще имат модерна, уютна и красива среда

"Много съм щастлив днес, в присъствието на кмета и директора на училището, да стартираме тази отдавна чакана от жителите на селото, и най-вече от децата и работещите тук, реконструкция". Така кметът на Пазарджик даде старт на изпълнението на проекта за обновяване на два корпуса и пристройка за санитарни възли в ОУ „Христо Ботев“, с. Юнаците.

Поръчката е за близо  800 хил. лв. без ДДС и ще включва пълна реконструкция на Първи и Втори корпус - претърсване на покрив, нова топлоизолация на сградата, обновяване на коридорите, стаите, стълбищата, подмяна на осветление.

Ще бъде обособено помещение за раздаване на храна в Корпус 1, изградена рампа за достъп на хора с увреждания – към входа на Корпус 2, както и двуетажна пристройка за санитарни възли.

"Тук е моментът да благодаря на кмета Стоян Кузев, който е много активен и има основна заслуга за реализирането на този проект - каза още Попов. Благодарение и на неговите усилия намерихме разбиране от Министерството на образованието, на които също благодарим за оказаната помощ. Тези пари са целеви от МОН за ремонтирането на тази сграда.

Разбира се, искам да благодаря и на екипа на училището, който показа много добри резултати. Нашето желание, а най-вероятно ще има и възможност още през тази година да направим още една интервенция, свързана вече с двора на училището. Г-н Кузев е подготвил и проект за изграждане на две игрища - футболно, волейболно, а също така и фитнес на открито. Идеята ни е училището в Юнаците да стане средищно. Но това ще зависи и от ситуацията -  от това как ще се развиват демографските процеси, а и от новите планове на управление на образователния процес. Знаем, че този процес е сложен,  но оправяйки материалната база, това е най-добрата рецепта това училище да бъде устойчиво във времето" - поясни кметът.

Срокът за  изпълнение на договора е не повече от 150 календарни дни, а  изпълнител е ЕТ „АС-СТРОЙ – Янко Славчев“.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?