Следвайте ни

Започва реализацията на нов мащабен проект в 4 гимназии в Пазарджишко

viber icon

Областният управител Стефан Мирев и началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова дадоха старта на нов мащабен проект в сферата на образованието в област Пазарджик. “Обновяване и модернизация на регионална образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик и София – област“, финансиран от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. В рамките на проекта в област Пазарджик финансиране ще получат четири професионални гимназии: ПГИМ Пазарджик, ПГМЕТ – Пазарджик, ПГСА Пазарджик и ПГИТ „Алеко Константинов“ – Велинград.
„Обръщам се към вас от името на четирима наистина щастливи директори на 4 професионални гимназии в област Пазарджик“, каза в приветствието си Таня Благова, директор на ПГИМ – Пазарджик и не скри вълнението си, че днешната церемония сбъдва една нейна десетилетна мечта, в училището да има модерна спортна база за младите хора. С осъществяването на този проект в четирите професионални гимназии, ще се създадат условия за обновяване и модернизация на материално-техническата база, в която се обучават над 2 хиляди ученици.
„Поздравявам училищните ръководства на професионалните гимназии за разработените проектни предложения, за амбицията да продължават така упорито да променят и подобряват средата, в която ученици и учители творят, учат и спортуват“, каза областният управител Стефан Мирев. Ще бъдат изградени нови физкултурни салони, спортни площадки, ремонт на училищни общежития, саниране на някои от сградите, оборудване на кабинети и не на последно място ще бъде изградена достъпна архитектурна среда, допълни областният управител. Той благодари на Министерство на образованието и науката за подкрепата и за осигурените финансови средства от страна на държавата. Мирев пожела успех на строително-ремонтните дейности, здрава и успешна нова учебна година.
Своите поздрави към директорите на четирите професионални гимназии и благодарности към МОН, отправи и началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова.
В 15-те държавни професионални гимназии в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик и София, ще бъдат инвестирани общо15 млн. 802 хил. лв., от които 13 млн. 832 хил. лв. се осигуряват от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и 2 млн. 308 хил. лв. са национално финансиране. Проектът за цялата страна трябва да приключи до 25 декември 2021 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?