Следвайте ни

Започва поетапен ремонт на над 40 км от първокласния път I-8 Белово-Пазарджик

viber icon

От утре – 21 април, започва поетапен ремонт на 40,6 км от път I-8 Белово-Пазарджик, в участъка от Пазарджик до Костенец при 147-ми км. През миналата година бяха обновени над 27 км от първокласния път между Пазарджик и Пловдив. Тази година дейностите са организирани в четири етапа и утре работата стартира в 10 км участък между пресичането с път III-8402 Варвара-Септември, в района на ханче Септември, и път II-84 в с. Звъничево. 

За изпълнение на строително-монтажните дейности 10 км отсечка ще бъде затворена, а трафикът ще се осъществява по обходен маршрут: ханче Септември - с. Варвара - с. Ветрен дол - с. Братаница - с. Звъничево - Пазарджик, и обратно. Достъпът до селата Лозен и Ковачево е осигурен по общинския път PAZ 2202. 

Ремонтът включва усилване на пътната основа, където е необходимо, асфалтобетонова настилка, подобряване на отводняването. Отсечката ще бъде с нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка. Срокът за завършване на ремонта в 10 км участък е юни 2021 г. Възложено е и проектиране на кръгово кръстовище при пресичането с третокласния път III-8402 Варвара - Септември, в района на ханче Септември, а целта е повишаване на безопасността на движение.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?