32

Започва модернизацията на училището в Кръстава

Започва изпълнението на проекта за модернизация на образователната среда в Обединено училище „Васил Левски" в с. Кръстава, община Велинград. Това стана ясно на проведена вчера пресконференция, на която бяха представени изпълнителите и подробности за предстоящите дейности.

За изпълнението на проекта е сключен договор за финансиране на инвестиция по Национален план за възстановяване и устойчивост. Общата стойност на проекта е 2 500 000.00 лв., като 2 086 776.86лв. е европейско финансиране, а 413 223.14 лв. - национално.

Ще бъде извършен основен ремонт и реконструкция на образователна база на учебното заведение.

Изпълнението на инвестицията ще осигури подходящи условия за равен достъп до образование чрез изграждане на съвременна и благоприятна материална база, включваща, иновативна, енергийно ефективна, подкрепяща и мотивираща образователна среда, която съдейства за повишаване мотивацията за учене и самоподготовка и подобряване на образователните резултати на учениците и децата в ОУ „Васил Левски" -с. Кръстава.

Крайният срок за реализация на проекта е до 31.05.2026г.

На събитието присъстваха кметът на Община Велинград – д-р Костадин Коев, зам.- кметовете – Светла Томова и Исмаил Моллов, директорът на ОУ „Васил Левски”- с.Кръстава Муса Бирков, управителят на фирмата-изпълнител на строително-монтажните дейности „Делчев инжинеринг” ООД инж. Иван Делчев, представител на фирмата за строителен надзор „Пловдивинвест”АД Красимир Попов, екипът по изпълнение на проекта и др.
Всички присъстващи бяха запознати с целите, дейностите и очакваните резултати от осъществяването на проектните дейности.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?